Event 

Oktoberfest

Oktoberfest

3 – 5 oktober

Presenteras tillsammans med Nextstep & Nya Hovås

Lilla torget förvandlas under tre dagar till en bayersk folkfest!

Under kvällen serveras bayersk mat, Oktoberfestöl och självklart sker underhållningen av ett äkta Tyrolerband.

Tältet är öppet 18:00 – 22:00 och man kommer när man själv vill. I tältet tillämpar vi fri placering.

 

Pris:

Endast förköpta biljetter gäller och dessa köps via bordsbokningen här. Priset är 350 kr per biljett och i denna ingår entré till tältet, underhållning, mat och 1 liter festöl.

Maten som serveras är: Bratwurst, surkål & potatissallad

Dryck: 1L öl eller 1 flaska vin. Alkoholfria/glutenfria alternativ finns.

Är man sugen på mer mat går det bra att köpa både mat och dryck på plats.

 

Oktoberfesten har en åldersgräns på 18 år.

Endast förköp, köpt biljett återköps inte.

Vänligen meddela ev. allergier i samband med bokningen. Biljetten köps via bordsbokningen på www.sociale.se.

Frågor går bra att maila till info@sociale.se

 

Underhållningen:

Medlemmarna i Svenska Tyrolerorkestern har spelat tillsammans i 20 år och har förhöjt stämningen på oktoberfester och after ski-partyn i stora delar av Sverige. Varje fest brukar bli ett oförglömligt minne med mycket umpa, joddel, spex och hålligång.

Än en gång, välkommen till vårt oktoberfesttält som är fyllt med mat, musik, allsång, glädje och öl. Och inte minst med glada människor och en gemütliche stimmung!

Mvh restaurang Sociale i samarbete med Nextstep & Nya Hovås

Dryckesprovningar

Boka Här 

Torsdagen 19/9 kl 19:00

CH du Tracy, Pouilly Fume, Loire, Frankrike

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

 

Ch de Tracy ägs av Comte Henry d’Assay och hans syster Juliette som är chef för den dagliga driften .

Slottet har varit i familjens ägo sedan 1586 då Francois gifte sig med ”the Lady of Tracy”.

 Ch de Tracy gör idag 4 st olika pouilly fume, alla gjorda på den fantastiska druvan Sauvignon Blanc

 Mademoiselle de T – den yngsta flickan i familjen

Ch de Tracy- Husets mest kända vin en fantastisk pouilly fume

Haute Density – vinrankorna väger på kalkstens jord man producerar ca 2-3000 fl av detta vin

101 rangs- här växer rankorna istället i jord med mycket flinta, man producerar ca 1500 fl

 

Torsdagen 3/10 kl 19:00

Dr. Bürklin-Wolf, Riesling, Pfalz, Tyskland

 

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

Dr. Bürklin-Wolf, som håller hus i Wachenheim i Pfalz, har en lång historia även med tysk måttstock, där flerhundraåriga egendomar inte är ovanliga. Egendomen etablerades så tidigt som på 1500-talet och expanderade kraftigt till dagens storlek mellan 1880-1900. Idag är Dr. Bürklin-Wolf den största familjeägda vinegendomen i hela Tyskland med 110 hektar vingårdar under produktion. Med tyska mått är detta en enorm produktionsareal. Samtliga vingårdar ligger centralt placerade i Mittelhaardt, själva kärnområdet i Pfalz-regionen. I dag är det en utbredd uppfattning att Pfalz, vid sidan av Nahe och Rheinhessen, är Tysklands mest intressanta och innovativa vinområde. Särskilt de torra vinerna har genomgått en explosiv utveckling och kvalitetsförbättring de senaste tjugofem åren.

Då tyska producenter på allvar började producera torra viner i mitten av 1980-talet, var Pfalz särskilt gynnat av naturen. Haardt-bergskedjan är en nordlig förlängning av Vogeserna som även skyddar vingårdarna i Alsace från nederbörd och vind säkrar liknande klimatförhållanden, relativt solrikt, varmt och torrt. Det är följaktligen enklare att producera goda torra viner här än i andra tyska regioner. Torr Pfalz är en förhållandevis generös vintyp med ren och saftig fruktighet, markant jordmånskaraktär och bra balanserad syra.

  

 

Torsdagen 10/10 kl 19:00

Merryvale, Napa, Kalifornien, USA

 

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

Merryvale ägs idag av familjen Schlatter since 1996. Merryvale startades 1983 och filosofin för företaget har alltid varit att göra viner av högsta kvalitet.

 

Merryvale äger även Starmont Winery och man gör viner av de klassiska druvorna. Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

man har idag fyra olika märken. Profile, Merryvale, Starmont samt Forward Kidd.

 

 

Fredagen  11/10 kl 19:00 

ROMPROVNING

Origenes, Panama

 

350:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

Romprovning med Carlos Esquivel från Panama, ägare tillsammans med “Don Pancho” av varumärket Origenes.

Här kommer vi att få höra hela historien om Master-blender “Don Pancho” en levande legend som har vigt hela sitt liv åt att tillverka rom.

 

Rom som ska avsmakas:

Origenes 8

Origenes 18

Origenes “Don Pancho” 30 år

Plus en överraskning

 

Torsdagen 24/10 kl 19:00

Champagne Tribaut

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

 

Champagne i fyra generationer

Tribaut Schloesser grundades 1929 och ligger i Romery i hjärtat av Champagne mellan Montagne de Reims och Marne, helt nära staden Épernay som anses vara födelseplatsen för champagne. 

I fyra generationer har nu familjen Tribaut producerat champagne av fantastisk kvalitet. Egendomen består av 40 hektar vinodlingar som alla har utmärkta lägen i byarna Romery, Fleury-la-Riviére, Cormoyeux och även i Aÿ som är en Grand Cru by känd för sina utmärkta pinot noir druvor.

Man kombinerar sina egna vingårdar med några odlare som de har långtidskontrakt och väletablerade relationer med. De jobbar för hög kvalitet på druvorna och delar samma principer när det kommer till hållbar odling.

I källaren arbetar man enligt traditionella metoder, men med modern utrustning för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Alla delar i vinifikationen genomgår noggrann övervakning och all champagne ligger minst 36 månader på sin jästfällning.

Tribaut Schloesser producerar flera olika typer av champagne.

 

 

Torsdagen 7/11 kl 19:00

Xavier – Châteauneuf du pape / Cote du Rhone, Frankrike

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

 

Xavier är konsult till närmare 300 producenter och det stora kontaktnätet ger honom möjlighet att köpa exceptionella viner från många odlare och sedan göra egna, unika cuvéer.

Han bestämde sig s sent som 1999 för att producera själv.

Firmans styrka är råmaterialets höga kvalitet och blandningarna varierar årligen beroende på varifrån de inköpta druvorna kommer. Den stenhårda selekteringen ger en imponerande hög lägstanivå och den här approachen till négiociantyrket garanterar dessutom personliga viner.

Han producerar några av våra favoritviner och är vår favorit producent från Frankrike.

Detta unika tillfälle att prova hans väldigt eftertraktade viner ska ni inte missa!

 

 

Torsdagen 21/11 kl 19:00

Pio Cesare, Piemonte, Italien

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

 

Kult producenten Pio Cesare från Piemonte har i 4 generationer producerat toppviner i sina källare i DAlba.

Druvan Nebbiolo står i fokus men man har ovanligt nog också gett druvorna Barbera och Chardonnay de främsta förutsättningarna i terroir som gett lysande viner.

Vi provar 4 viner.

 

Torsdagen 5/12 kl 19:00

Tardieu Laurent

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat till vinet, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

 

Tardieu Laurent drivs av den passionerade vinmakaren Michel Tardieu, han startade sin vintillverkning 1996 och har ett brinnande intresse för att hitta de bästa druvorna från unika platser, idag täcker hans tillverkning hela Rhonedalen. Här känner vi tydligt hur olika terroir påverkar samma druvsort.

Vi provar 3 vita och 3 röda.

Guy Lois blanc, Hermitage blanc &Chateauneuf du Pape blanc

Guy Louis rouge, St Joseph &Chateauneuf du Pape rouge

 

 

 

Torsdagen 12/12 kl 19:00

Unikprovning med vår Restaurangchef Henrik

295:-

Vi bjuder alltid på lite plockmat, meddela allergier i bokningen.

Boka via bordsbokningen, välj antal personer, rätt dag och vinprovning.

Bokad plats återbetalas inte.

Vi kommer att prova några riktiga rariteter och många av Henrik favoritviner.

Aktiviteter

Hos oss finns möjligheten till en helkväll! Vi har fyra stycken bowlingbanor, två stycken boulebanor och sex stycken fullstora shuffleboard. Bokningar tar vi tisdag till söndag. Välkomna till vår nedervåning och låt din vinnarskalle ta över!

 

Boule

Lagom till det fina vädret har vi öppnat våra två boulebanor så man kan vara ute i det fina vädret och umgås hela kvällen,

Boule är gratis för ätande gäster, annars 100kr/bana.

Bara att komma förbi och skriva upp sig på tavlan.

Bowling
375kr/bana för 55 min

 

Shuffleboard
90kr/person för 55 min
Barn(upp till 12år) 70kr/barn för 55 min

Barnkalas

På Sociale älskar vi barn och vi hoppas att dem ska älska oss! Kanske så pass mycket att de vill spendera sin födelsedag med oss och sina vänner. Bokar gör du enkelt nedan.

Barnkalas
295kr/barn
55 minuter spel och en valfri rätt från barnmenyn,
2 dryck & Popcorn

Välj till
Dessert 70 kr/barn
Milkshake 65 kr/barn